Bilety lotnicze - efly.pl

bilety lotnicze - połączenia lotnicze - rezerwacja biletów lotniczych

IATA

infolinia
+48 22 492 77 01
pon.-pt.9-18, sob. 9-15
koszt połączenia wg
taryfy Twojego operatora
Strona główna > Firma > Polityka prywatności

Firma

Polityka prywatności

Szanując Twoje prawa oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy firmy zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

  1. Dane zbierane podczas rejestracji

    Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować i być zalogowanym. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

  2. Dane zbierane podczas rezerwacji

    Zanim będziemy mogli dokonać rezerwacji zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności, np. typ karty płatniczej, numer karty, datę ważności, numer CVV.

  3. Dane zbierane automatycznie

    Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np.: Twój adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

  4. Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

    Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą poczty e-mail, telefonicznie, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np.: imię, nazwisko, adres e-mail, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego serwisu. Rejestracja nie jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać rezerwacji lotu czy hotelu.

Dane zbierane podczas rezerwacji będą wykorzystane w celu jej realizacji, w tym będą przekazywane podmiotom, u których wykupujesz lot, hotel lub ubezpieczasz swoją podróż. Twoje dane mogą być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty płatniczej, jeśli zdecydujesz się skorzystać z płatności on-line. Ich podanie jest wówczas obowiązkowe. Firma ta nie będzie wykorzystywać pozyskanych danych w żadnym innym celu.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś rezerwacji, możesz otrzymywać od nas e-maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie lub SMS, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej podróży. Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową nasz Newsletter.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Telefonicznie pod numerem telefonu 22 492 08 08

Danych użytych podczas rezerwacji nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury.

Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Pliki cookies, czyli tak zwane po polsku ciasteczka, są niewielkimi informacjami tekstowymi wysyłanymi przez serwer www i zapisywanymi w pamięci urządzenia (komputer PC, laptop, telefon itp.). Zawarte w nich informacje są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu. Dzięki plikom cookies możliwe jest między innymi automatyczne rozpoznawanie powracających na stronę użytkowników, co pozwala nam prezentować treść znacznie lepiej dopasowaną do Waszych potrzeb. Informacje zawarte w plikach cookies mogą być tylko odczytywane przez serwer, który je utworzył.

Najpopularniejsze są dwa rodzaje plików cookie – stałe o raz sesyjne. Te drugie pozostają w pamięci urządzenia do momentu wylogowania lub zamknięcia przeglądarki. Pliki cookie stałe są ważne przez czas określony w ich parametrach lub do momentu ich ręcznego usunięcia.

Każda obecnie używana przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie zapisanych plików cookie. Możliwa jest również zmiana ustawień tak, aby pliki cookie w ogóle nie były zapisywane w pamięci urządzenia lub też można samodzielnie zdefiniować zasady dla różnych typów plików cookie, np.: akceptować tylko pliki stałe jako sesyjne itp. Domyślnie każda przeglądarka internetowa dopuszcza przechowywanie informacji w formie plików cookie i innych podobnych technologii w pamięci urządzenia.

Zatem korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej w tym samym miejscu.

Kontakt

Administratorem danych osobowych jest eTravel S.A. z siedzibą w Warszawie, Al. Jerozolimskie 142B, 02-305 Warszawa, KRS: 0000394089, NIP: 5213614786, REGON: 144414773.

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. masz prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt wysyłając e-mail na adres: rezerwacja@efly.pl lub dzwoniąc pod numer telefonu 801 401 801.

 

Wybrane połączenia

  1. Rzeszów

    od 442 PLN

    Piwnice pod Rynkiem z licznymi korytarzami zachęcają do zejścia na podziemny szlak turystyczny.

    Zobacz szczegóły Loty do Rzeszowa

  2. Oslo

    od 582 PLN

    Czyste, nowoczesne i eleganckie, nieco surowe, ale serdeczne - po prostu w skandynawskim stylu.

    Zobacz szczegóły Loty do Oslo

  3. Paryż

    od 587 PLN

    Odwiedź miasto, które rozkochało w sobie pióra i kamery całego świata.

    Zobacz szczegóły Loty do Paryża

  4. Barcelona

    od 717 PLN

    Położona w centrum Złotego Wybrzeża, stolica Katalonii to jedno z najładniejszych miast Europy.

    Zobacz szczegóły Loty do Barcelony

  5. Lizbona

    od 890 PLN

    Z tawern wykradają się niekiedy na ulice Białego Miasta liryczne pieśni Fado o miłości i przeznaczeniu.

    Zobacz szczegóły Loty do Lizbony

  6. Mediolan

    od 1150 PLN

    Madame Butterfly w La Scala i Ostatnia Wieczerza pędzla da Vinciego – gratka dla koneserów sztuki!

    Zobacz szczegóły Loty do Mediolanu

  7. Kopenhaga

    od 1402 PLN

    Daj się porwać Diabelskiemu Młynowi, z którego roztacza się baśniowy widok na Ogrody Tivioli.

    Zobacz szczegóły Loty do Kopenhagi

  8. Palma De Majorka

    od 2121 PLN

    Po zwiedzeniu zabytków aragońsko-arabskich, wybierz się do pijalni soków na koktajl z papai i melona.

    Zobacz szczegóły Loty do Palmy De Majorki

  9. Bangkok

    od 2193 PLN

    Przez Tajów zwany Krung Tep (Miasto Aniołów). Najgorętsza metropolia świata, nie tylko ze względu na pogodę.

    Zobacz szczegóły Loty do Bangkoku

Bilety lotnicze
infolinia
+48 22 492 77 01
pon.-pt.9-18, sob. 9-15
koszt połączenia wg
taryfy Twojego operatora
Dane zawarte na stronach internetowych efly.pl nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego.